Tun de 150 de milioane lei pe ultima sută de metri la Primăria București

Publicat: 23 mai 2024, 11:35, de George Andrei, în Administratie , ? cititori
Tun de 150 de milioane lei pe ultima sută de metri la Primăria București

Pe repede înainte, într-o licitație ,,fulger” Intesa Sanpaolo Bank România dă un credit de 150 de milioane lei, Primăriei București, chipurile pentru ,,înverzirea” transportului public, contract încheiat de primarul Nicușor Dan, pe ultima sută de metri, înainte de alegerile locale, care vor avea loc pe 9 iunie.

Creditul a fost acordat pe o perioadă de 10 ani, o dobândă DAE de până la 10 la sută.

Bucureștenii vor plăti, așadar, din banii lor, timp de 10 ani, de acum înainte, cele 100 de troleibuze, pe care primarul le consideră ,,o achiziție deosebit de importantă pentru oraș și cetățeni, având în vedere că mijloacele de transport achiziționate sunt nepoluante și mai mult de jumătate din parcul STB trebuie modernizat”.

Un troleibuz costă în jur de 580.000 de lei bucata

Creditul se încadrează în categoria ,,finanțărilor verzi”și va fi folosit pentru cofinanțarea proiectului „Achiziționare mijloace de transport mai puțin poluante necesare îmbunătățirii transportului public de călători în Municipiul București”, precizează semnatarii.

Bucuros că a reușit să plaseze un credit din care banca câștigă aproape 20 de milioane de lei, Vlad Ponta, șeful Diviziei Corporate a Intesa Sanpaolo Bank România, spune că susține Primăria Capitalei și că este convins că acest proiect va aduce beneficii semnificative și va contribui la consolidarea infrastructurii locale, precum și la creșterea calității vieții pentru bucureșteni. Într-un oraș care arată ca după bombardament, săpat de Nicușor Dan de la un capăt la altul.

„Susținem Primaria Capitalei în aceasta inițiativă de îmbunătățire a calității transportului public și de reducere a impactului asupra mediului în București. Suntem convinși că acest proiect va aduce beneficii semnificative și va contribui la consolidarea infrastructurii locale și la creșterea calității vieții pentru locuitorii Capitalei.” a declarat Vlad Ponta, Director General Adjunct si Șeful Diviziei Corporate a Intesa Sanpaolo Bank România.

Primarul este ,,încântat“ de deschiderea sectorului bancar de a colabora cu PMB și vrea ,,ca în viitorul apropiat să investească și mai mult în domeniul mobilității”.

Asta dacă, cumva, mai este votat de bucureșteni, pe care i-a ținut patru ani, în frig, în case, fără căldură și apă caldă.

Intesa Sanpaolo Bank România face parte din Grupul Intesa Sanpaolo din Italia.