Tupeu incredibil: Un primar din Prahova și-a plătit ratele la bancă din banii instituției

Publicat: 12 mart. 2024, 21:51, de Viorela Pitulice, în SOCIAL , ? cititori
Tupeu incredibil: Un primar din Prahova și-a plătit ratele la bancă din banii instituției

Primarul comunei Bălţeşti din judeţul Prahova, Ion Radu, și-a depășit cu mult atribuțiile de edil, ceea ce a dus la reținerea sa pentru comiterea mai multor infracţiuni, privind atribuirea unor contracte.

Mai mult, Ion Radu și-a permis să cheltuie sume importante de bani din bugetul primăriei în folosul propriu, ajungând chiar să-și achite ratele la bancă din banii instituției pe care o conducea.  

În dosarul care îl vizează pe primarul Ion Radu, sunt cercetate mai multe persoane, administratorii unor societăți comerciale. De asemenea, a mai fost reținută de către procurori și o altă persoană.

Primarul Ion Radu a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzaţiile de abuz, conflict de interese, delapidare, potrivit informațiilor furnizate de reprezentanţi ai Parchetului.

Ordonanţa de reţinere a fost emisă de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte.

Luni, 11 martie, la sediul Primăriei Bălţeşti au avut loc percheziţii, după care primarul a fost reținut. Cazurile de corupție care îl vizează pe Radu Ion s-au acumulat în ultimii ani.

Acum, în  dosarul care îl vizează pe primarul Ion Radu sunt cercetați și mai mulți administratori ai unor firme, care au și ei calitatea de suspecți. Firmele respective ar fi obținut contracte publice în mod complet ilegal, beneficiind de complicitatea autorităților locale. Ancheta îl vizează inclusiv pe finul primarului, Dragomir Aurel, implicat în presupusele ilegalități comise de edil.

Cine este Radu Ion

Radu Ion are un istoric îndelungat de posibile încălcări ale legii. Amintim doar câteva  scandaluri cu iz penal în care a fost implicat de-a lungul timpului:

  • Vânzarea CAP-ului comunei către cămătari;
  • Frauda electorală, inclusiv votul în locul altor persoane
  • Concedierea ilegală a secretarului comunei, confirmată de ITM Prahova.