Turcan îl susține pe Cîțu la șefia PNL. Reacția lui Orban

Liberalii s-au împărțit în două tabere când vine vorba de susținerea unui candidat la șefia partidului. Vicepremierul Raluca Turcan și-a arătat susținerea pentru actualul premier al țării, Florin Cîțu. Actualul președinte al PNL, Ludovic Orban, a fost întrebat ce părere are despre opțiunea Ralucăi Turcan.

Întrebat ce părere are despre faptul că Raluca Turcan îl susține pe Florin Cîțu pentru conducerea PNL, Ludovic Orban a enumerat toate funcțiile pentru care a sprijinit-o în timp, pe aceasta.

„Raluca Turcan a fost susţinută de mine pentru funcţia de prim-vicepreşedinte la Congresul din 2017. Ulterior a fost sprijinită de mine ca lider de grup la Camera Deputaţilor, vicepremier în Cabinetul pe care l-am condus eu. Am susţinut-o şi pentru funcţia de ministru al Muncii la constituirea Guvernului. Dacă are o opţiune… Este dreptul oricărui membru al PNL să aibă o opţiune, dar, repet, la Congres vor veni 5.000 de membri ai PNL”, a spus Orban.

Preşedintele PNL a susţinut că nu are obiceiul să regrete deciziile luate, dar are obiceiul să facă analize, pentru a şti ce să facă pe viitor.

„Eu nu număr filiale. Eu vorbesc cu fiecare membru al PNL. Sigur că există o procedură statutară, dar noi, deocamdată, suntem în faza în care avem Adunări generale în fiecare organizaţie locală, ulterior avem Conferinţele judeţene, în care se aleg conducerile judeţene, şi, după finalizarea la 10 august a Conferinţelor judeţene, practic, începe poziţionarea filialelor. Poziţionarea filialelor se realizează pentru că avem o condiţie statutară. Un membru PNL poate candida la preşedinţia PNL, poate depune o moţiune, dacă are sprijinul a minimum zece filiale judeţene, iar decizia de susţinere se ia în Colegiul director judeţean, dar după finalizarea Conferinţelor judeţene. E importantă orientarea unor filiale sau a unor oameni importanţi din filiale, dar, până la urmă, la Congresul PNL vor participa 5.000 de delegaţi, membri, practic elita PNL, iar felul meu de a face campanie este să fac campanie la fiecare delegat, să prezint viziunea mea, proiectul, obiectivele şi să obţin vot cu vot”, a afirmat Orban la o conferință de presă la Botoșani.

1 COMENTARIU

  1. Banuiala mea este alta.Tot PNL ul mimeaza democratia ,independenta pentru fiecare membru.Dar asta este doar o sceneta.Nimeni nu se cearta ,nimeni nu provoaca discutii lungi si vociferari.Citu posibil sa isi accepte rolul de oponent a lui Orban.Amandoi Citu si Orban sunt liberali ,au aceleasi tinte politice si economice. aceleasi posibilitati Ce sa imparta intre ei??Cu ce se prezinta Citu mai mult decat Orban la Congres??Miza pentru Orban este cu mult mai importanta -sefia partidului este favorabila catapultari catre fotoliul prezidential.Cei din tabara lui Citu nu au ce pierde fiecare a fost repartizat, in ce tabara trebuie sa se pozitioneze. Planurile politice si economice raman aceleasi oricine va castiga .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...