Turcan vorbește despre anumite restricții în contextul pandemiei: Vom avea o ședință

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că nu se poate discuta despre restricții la nivel economic, în contextul pandemiei de coronavirus, dar va avea loc o ședință de Guvern și o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență în cadrul cărora vor fi decise măsuri de „creștere a rigurozității în prevenirea extinderii” epidemiei.

„Nu putem discuta în momentul de faţă de restricţii la nivel economic, dar vom avea o şedinţă de Guvern şi o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi acolo vor fi anunţate măsurile de creştere a rigurozităţii în prevenirea extinderii acestei infecţii”, a declarat Turcan, într-o conferinţă de presă.

Întrebată dacă ar putea fi luată la nivelul național o decizie similară celei de la Galaţi privind purtarea măştii de protecţie la 100 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, Turcan a spus că autoritățile locale pot lua decizii în funcție de situația epidemiologică.

“În ceea ce priveşte extinderea purtării măştii în proximitatea şcolilor cu titlul obligatoriu, poate să fie o discuţie la nivel naţional, însă vă reamintesc că autorităţile locale au libertate de decizie locală şi pot să aplice măsuri care în context de focar local epidemiologic să prevină infectarea şi să prevină sănătatea publică. Nu pot să vă spun că am luat în calcul extinderea la nivel naţional a obligativităţii purtării măştii, însă, da, rugăm oamenii să poartă mască, în toate contextele cu putinţă pentru că masca este cel mai eficient mijloc de protecţie”, a afirmat Turcan.

Liberala a mai spus că a cerut direcţiilor de sănătate publică să verifice dacă în instituţiile publice se poartă mască de protecţie:

“Am cerut DSP-urilor să verifice dacă în interiorul instituţiilor publice şi mai ales în departamentele de interacţiune cu publicul se poartă măşti. Sunt probleme în continuare, oamenii nu înţeleg că legea este obligatorie, că au această datorie, ca în spaţii închise şi în interiorul instituţiilor publice să poarte mască. Conformarea încă lasă de dorit la nivel de instituţie publică”.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole