Turcia a interzis importul de deşeuri pe bază de polimeri

Turcia a interzis importul de deşeuri pe bază de polimeri, în urma protestelor declanşate după publicarea unor imagini cu deşeuri de mase plastice provenite din Europa.

Și care sfârşesc aruncate în gropi, provocând daune de mediu majore în această ţară, potrivit AFP. Un ordin publicat marţi în Monitorul oficial de către Ministerul Comerţului a retras polimerii de pe lista deşeurilor autorizate la import în Turcia.

Pungi, caserole alimentare, ustensile de bucătărie

Polimerii sunt utilizaţi la fabricarea unor obiecte de uz cotidian, precum pungi, caserole alimentare, ustensile de bucătărie sau jucării, găsite frecvent printre deşeurile din material plastic.

Din 2019, Turcia a devenit principala destinaţie pentru deşeurile aduse din Europa, ceea ce a permis industriei reciclării să prospere. Potrivit Eurostat, Turcia a importat în 2019 circa 48.500 tone de deşeuri pe lună, comparativ cu 33.000 tone în 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...