Turcii vor inaugura o autostradă muzeu

În luna iulie vor fi inaugurați primi kilometri de autostradă din acest an.

Turcii de la Nurol vor finaliza în iulie sectorul Nușfalău – Suplacu de Barcău, parte a Autostrăzii Transilvania. Până acum s-au realizat 82 la sută.

În șantier sunt mobilizați în prezent 390 de muncitori și 260 de utilaje.

Potrivit CNAIR, care a făcut zilele trecute o vizită în teren, în prezent se execută lucrări de drum (strat de formă din balast, îmbrăcare taluz cu pământ vegetal, fundație din balast, strat de bază din mixtură asfaltică, strat de uzură) consolidări (stabilizare de pământ in situ), structuri poduri și pasaje (rosturi de dilatație, plăci de racordare, montare parapet, protecție anticorozivă, gabioane ), scurgere ape, podețe (racord rigolă acostament – casiuri pe taluz, rigolă acostament, săpătură fundație) parcare de scurtă durată, scrie Graiul Sălajului.

Acest lot ar putea fi însă unul muzeu pentru că nu există conexiune cu infrastructura existentă, atrage atenția Asociația Pro Infrastructură.

”Contractul a avut termen de finalizare februarie 2023, fiind semnat în 30.09.2020 pe 6 luni proiectare și 18 de execuție. Ordinul de începere a fost emis în 01.02.2021 și proiectul tehnic a fost avizat în august 2021. CNAIR nu a anunțat dacă a acordat antreprenorului extensii de timp. Cu siguranță rămân mărunțișuri de terminat în afara părții carosabile până spre sfârșitul verii, dar circulația poate fi deschisă la final de iunie sau cel târziu început de iulie DACĂ și CNAIR își va face URGENT treaba și va rezolva birocrația necesară pentru execuția soluției provizorii de conectare cu DN19B lângă Port, la sud de Suplacu de Barcău. Altfel, putem ajunge în situația penibilă de a atinge 1.000 kilometri de autostradă și drum expres… cu un muzeu! Adică un tronson bun de circulat care nu poate fi folosit de șoferi deoarece nu are conexiune cu infrastructura existentă. În prezent, România are în exploatare aproape 955 km de autostradă și alți aproape 40 km de drum expres veritabil”, susțin reprezentații Pro Infrastructură.

Tronsonul Nușfalău – Suplacu de Barcău, parte din A3, are o lungime de 13,55 kilometri. Executantul lucrării este compania turcească Nurol Insaat Ve Ticaret SA. Contractul pentru realizarea acestui sector de autostradă are o valoare de 384,14 milioane de lei, fără TVA, și o durată de 24 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...