Frica de coronavirus i-a oprit pe români să mai plece din țară

Turismul este probabil cel mai puternic afectat sector de pandemia de coronavirus. De frica coronavirusului, anul acesta majoritatea românilor au ales să-și petreacă concediul în țară.

Platforma financiară Revolut arată că numărul românilor care au ales să călătorească în străinătate în această vară a scăzut cu 58%, în comparație cu anul trecut.

Utilizatorii Revolut cu vârste cuprinse între 24 și 34 de ani sunt cei care au călătorit cel mai mult vara aceasta. Cifrele arată că tinerii au călătorit de patru ori mai mult decât persoanele cu vârsta cuprinsă între 45 și 54 de ani.

Cele trei destinații favorite ale românilor rămân în 2020 aceleași cu cele din 2019, respectiv Bulgaria, Grecia și Ungaria.

Ca destinații de top, românii au ales anul acesta să călătorească în Franța și Austria, în timp ce anul trecut printre preferate se aflau Italia și Marea Britanie.

“Românii au retras mai mult numerar în timpul vacanței în 2020. În medie, românii au retras echivalentul a 1.400 lei numerar în perioada vacanței, cu 39% mai mult față de aceeași perioadă din 2019 când suma medie retrasă a fost 1.000 lei. Utilizarea de numerar a crescut cu 39%”, mai arată datele Revolut.

În comparație cu anul trecut, utilizatorii Revolut au cheltuit cu 207% mai puțin pentru achizițiile fizice din alte țări, suma totală fiind 216 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...