Turist german găsit mort în Grecia, al șaselea caz în ultimele săptămâni

Publicat: 24 iun. 2024, 13:39, de Vlad Stefan Orjan, în Internațional , ? cititori
Turist german găsit mort în Grecia, al șaselea caz în ultimele săptămâni

Un turist german în vârstă de 67 de ani a fost găsit mort pe insula grecească Creta, după ce a plecat într-o excursie și, probabil, s-a rătăcit, potrivit DPA.

Bărbatul plecase duminică dimineața din satul Omalos, situat pe un platou în districtul regional Chania, având ca destinație satul de pescari Sougia, aflat la peste 30 de kilometri distanță. Dispariția sa a fost raportată de soția sa duminică după-amiază, după ce acesta o sunase anterior și îi spusese că nu se simte bine.

Cadavrul turistului a fost găsit într-o râpă din apropierea plajei Sentoni, pe o potecă spre defileul Trypti, conform postului public de radio și televiziune din Grecia, ERT. Pompierii au localizat corpul după ce au detectat semnalul telefonului său mobil.

Autoritățile presupun că bărbatul s-a rătăcit și a luat-o pe un drum greșit. Acesta este al șaselea turist care moare în Grecia în ultimele săptămâni după ce a pornit într-o excursie. Alte trei persoane sunt date dispărute de peste o săptămână după ce au plecat în drumeții.

Autoritățile și localnicii avertizează turiștii să nu subestimeze căldura intensă din Grecia, mai ales la orele amiezii, și să fie precauți în timpul excursiilor.