Turiștii străini, scădere dramatică în campingurile din România în sezonul turistic din 2020

Vacanțele de primăvară și vară de anul trecut au fost afectate semnificativ de focarul COVID-19, din cauza restricțiilor de călătorie, a modificărilor preferințelor de călătorie, precum și a altor măsuri de precauție luate ca răspuns la pandemie. Drept urmare, turismul a fost printre sectoarele cele mai afectate de pandemia COVID-19, deși impactul variază în funcție de tipurile de turism. Inclusiv cazările la cort, în campinguri au avut de suferit, în România, înnoptările turiștilor străini au scăzut cu 93%, iar cele ale turiștilor autohtoni, cu 17%-18%.

În timpul sezonului turistic (aprilie-septembrie 2020), per total, numărul de nopți petrecute în cazările turistice din UE a înregistrat o scădere de 56% comparativ cu aceeași perioadă din 2019. Căderea a fost mai mare pentru turismul internațional (-74%) decât pentru turismul intern (-38%).

Camping. Sursa: Eurostat

În perioada aprilie – septembrie 2020, hotelurile și unitățile similare au înregistrat cele mai mari scăderi (-63% comparativ cu aceeași perioadă din 2019), urmate de locurile (case, apartamente, vile) închiriate pentru vacanță (-49%). Campingurile din UE au fost cel mai puțin afectat tip de cazare turistică (-38%). În mod similar cu întregul sector, nopțile petrecute la camping au scăzut mai mult pentru turismul internațional (-57%) decât pentru turismul intern (-26%).

În România, înnoptările în cele peste 100 de campinguri a scăzut de la peste 25.000 în 2019, la doar 1.700 în 2020, cu 93%, în vreme ce în cazul turiștilor români, reducerea e mult mai mică, de 17%-18%.

Nopțile petrecute în campinguri între aprilie și septembrie 2020 au scăzut în toate statele membre ale UE comparativ cu aceeași perioadă din 2019, Grecia fiind cea mai afectată (-57%). Estonia, Lituania, Croația și Spania au înregistrat scăderi de peste 50% în această perioadă. La celălalt capăt al scalei, Cehia, Danemarca, Olanda și Germania au înregistrat scăderi cu mai puțin de 5%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...