Turiștii americani vor fi primiți în țările UE după blocajul cauzat de pandemie

Ambasadorii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au dat undă verde miercuri introducerii Statelor Unite pe lista ţărilor terţe ai căror călători, chiar şi nevaccinaţi împotriva COVID-19, pot intra pe teritoriul UE, transmite AFP.

Pe lângă Statele Unite, pe această listă au mai fost adăugați turiștii din Albania, Liban, Macedonia de Nord, Serbia, Taiwan, Hong Kong şi Macao.

Până acum, lista cuprindea doar opt ţări: Japonia, Australia, Israel, Noua Zeelandă, Rwanda, Singapore, Coreea de Sud şi Thailanda.

În luna mai, Uniunea Europeană a decis să autorizeze intrarea pe teritoriul său a persoanelor vaccinate venite din ţări din afara UE, datorită restrângerii numărului de infectări cu COVID-19 raportate în țările UE, dar și în majoritatea țărilor lumii. Asta și prin prisma faptului că firmele de turism nu mai puteau rezista încă unui an cu activitate zero sau redusă așa cum a fost 2020.

În ciuda sprijinului oferit în anumite state, hotelurile sau restaurantele din lume și-a restrâns activitatea, investițiile și au concediat oameni din cauza lipsei turiștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...