Turiștii străini se tem să mai vină în România. Ne percep ca țară cu risc, laolaltă cu Rusia și Ucraina

Mulți dintre turiștii străini care au planificate vacanțe în România se gândesc să-și contramandeze planurile de călătorie, din cauza nesiguranței create de războiul din țara vecină, Ucraina.

„În momentul de faţă, în ceea ce priveşte situaţia din Ucraina, este un risc major pentru noi pentru că, din punct de vedere al unui turist din vestul Europei sau din alte zone de pe glob, pentru el distanţele sunt mici între graniţa de nord sau de este şi sudul ţării. România nu este o ţară foarte mare, este o ţară medie pentru Europa. Şi atunci există motive reale de îngrijorare şi chiar am primit semnale în sensul ăsta de la unii turişti care îşi pun problema în ce măsură mai este sigur în momentul de faţă să vii în Romania”, a declarat vineri Bogdan Papuc, director executiv Asociaţia de Ecoturism din România.

La rândul său, Simona Tânasa, reprezentant al Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural din România (ANTREC), a precizat că „starea aceasta de conflict naşte nesiguranţă”, iar oamenii se retrag. Totodată, ea a afirmat că Bucovina, Maramureşul şi Delta Dunării sunt zone de top în interesul turiştilor interni şi externi.

„Sunt convinsă că, la nivelul oricărui sat, o pensiune poate să ofere servicii şi satisfacţie unui client oricât de pretenţios ar fi, cu condiţia să vină în întâmpinarea clientului, nu numai cu cazare şi masă, să vină cu activităţi, cu meşteşuguri. Oamenii nu mai ştiu cum sunt acele meşteşuguri: ţesut, sculptat, olărit”, a subliniat Simona Tânasa.

Reprezentantul ANTREC a amintit, pentru petrecerea timpului, o herghelie de cai care să ofere servicii de echitaţie sau un mic parc de aventură în inima pădurii care să ofere un timp petrecut de părinţi cu copiii. „Sunt lucruri mici dar care, puse în ansamblul unei localităţi, pot da o atracţie foarte mare pentru turişti”, a subliniat Simona Tânasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...