Turneul de tenis Australian Open – decizia de amânare se va lua în curând

Directorul general al Federaţiei australiene de tenis (TA), Craig Tiley, a indicat că în curând vor fi luate decizii legate de acest turneu de Mare Şlem, prevăzut să se desfăşoare între 18 şi 31 ianuarie, scrie AFP.

Iniţial, Tiley dorea ca jucătorii să sosească în Australia la mijlocul lui decembrie, pentru a putea intra 14 zile în carantină înainte de a participa la turneele de pregătire în vederea Australian Open.

Acest proiect a fost însă contestat de premierul statului Victoria, Dan Andrews. El a amintit că Melbourne, aflat în mijlocul celui de-al doilea val al pandemiei în Australia, tocmai a ieşit din mai multe luni de carantină.

Andrews ar vrea ca jucătorii să sosească doar de la începutul lui ianuarie, ceea ce ar face practic imposibilă desfăşurarea ATP Cup şi a mai multor turnee înainte de startul Australian Open pe 18 ianuarie.

În plus, nu este sigur că jucătorii vor fi autorizaţi să se antreneze în perioada de carantină.

„Tennis Australia face tot posibilul pentru a încheia cât mai curând sezonul de tenis estival”, a declarat Tiley într-un comunicat.

„Lucrăm în strânsă colaborare cu guvernul statului Victoria în vederea unui program care să ţină cont de nevoile jucătorilor, ale suporterilor, ale partenerilor noştri şi ale personalului, şi care are o mare importanţă pentru economia acestui stat şi a Australiei”, a subliniat el.

„Continuăm discuţiile noastre cu autorităţile sanitare locale în legătură cu cerinţele în materie de carantină şi de securitate şi suntem convinşi că vom lua rapid nişte decizii”, a spus oficialul.

Potrivit unui ziar din Melbourne, Age, Australian Open ar putea fi amânat o săptămână sau două.

Alt cotidian din Melbourne, Herald Sun, a afirmat însă că turneul ar putea fi amânat până la începutul lui martie.

„Tennis Australia este pe deplin conştientă de nevoia unor certitudini, dar şi de nevoia de a găsi o soluţie cu guvernul statului pentru a garanta siguranţa întregii comunităţi”, a subliniat Tiley.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...