Ucigașul în serie „Dating Game Killer” a murit înainte de a fi executat

Rodney Alcala, în vârstă de 77 de ani, condamnat la moarte în statul California pentru uciderea unei fete de 12 ani și a altor patru femei, a murit din cauze naturale, într-un spital lângă închisoarea de stat Corcoran, la primele ore ale zilei de sâmbătă, anunță BBC.

Alcala, cunoscut sub numele de „Dating Game Killer”, după ce a participat la o emisiune TV din SUA, a fost condamnat în 2010.

Pe lângă crimele din California, el a pledat vinovat și pentru asasinarea altor două femei din New York.

Alcala a fost condamnat la moarte în districtul Orange în 1980 pentru răpirea și uciderea lui Robin Samsoe, în vârstă de 12 ani.

Sentința sa a fost anulată de Curtea Supremă din California și i s-a permis un nou proces.

A primit aceeași pedeapsă în cel de-al doilea proces, dar aceasta a fost din nou anulată în 2003.

În anii care au urmat, anchetatorii au descoperit dovezi care îl leagă pe Alcala de celelalte crime din California.

La procesul din 2010, el a fost găsit vinovat de uciderea lui Samsoe, precum și a altor patru femei cu vârste cuprinse între 18 și 32 de ani în perioada 1977 – 1979.

În septembrie 1978, Alcala a participat la The Dating Game, o emisiune TV americană în care o femeie chestiona trei bărbați ascunși, înainte de a alege unul pe baza răspunsurilor sale. Alcala a fost selectată la sfârșitul spectacolului, dar femeia a spus mai târziu că a decis să nu se întâlnească cu el după o conversație în culise, descriindu-l ca fiind „înfiorător”.

În 2012, Alcala a fost condamnat la New York pe viață.

Nu s-au dat alte detalii despre moartea sa.

În prezent, în California există aproximativ 700 de condamnați la moarte, însă guvernatorul Gavin Newsom a dispus un moratoriu asupra execuțiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...