Tânără de 18 ani, ucisă de familie pentru că a refuzat o căsătorie aranjată în Pakistan

O tânără de 18 ani ar fi fost omorâtă chiar de familia sa, după ce a refuzat o căsnicie aranjată în Pakistan, informează BBC.

Tânăra se numește Saman Abbas și este din Italia. Poliția statului italian povestește că anul trecut, familia acesteia voia ca ea să se căsătorească în Pakistan, nunta fiind aranjată.

Fata s-a împotrivit, iar familia ar fi ucis-o.

Un văr al ei a fost arestat în Franța și extrădat în Italia. Unchiul și un alt văr al tinerei sunt dați dispăruți, iar părinții ei ar fi plecat în Pakistan. Procurorii îi suspectează pe toți cinci de crimă, deși încă nu au fost găsite rămăsițe umane ale presupusei victime.

Într-o declarație acordată unui jurnalist italian după dispariția lui Saman Abbas, tatăl ei a spus că tânara ar fi plecat în Belgia.

Potrivit presei italiene, Saman ar fi trăit sub protecția serviciilor sociale încă din luna octombrie 2020, însă s-a întors în locuința familiei ei din apropiere de Parma în aprilie 2021.

Săptămâna trecută, Uniunea italiană a comunităților islamice (UCOII) a emis o fatwa (decizie religioasă) în urma dispariției lui Saman Abbas, în care respinge căsătoriile forțate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...