Ucraina: Anchetă pentru crimă de război, în Franța, după moartea unui jurnalist de la Fox News

În Franța, a fost deschisă o anchetă în cazul unei posibile crime de război, după moartea, luni, în Ucraina, a  unui ziarist franco-irlandez, a anunțat parchetul antiterorist (Pnat), cu competențe în materie de crime contra umanității, transmite AFP.

Pnat a indicat că ancheta – posibilă dată fiind naționalitatea franceză a jurnalistului – este deschisă pentru atac intenționat la viața unei persoane protejate de dreptul internațional și atac deliberat contra unei persoane civile care nu participă direct la ostilități.

Pierre Zakrzewsk, cameraman franco-irlandez la Fox News, și Aleksandra Kuvșinova din Ucraina, care îl însoțea, au murit, luni, la Horenka, în nord-vestul capitalei, când mașina lor a fost ținta unor tiruri,  precizează în comunicatul PDG al FoxNews Media, Suzanne Scott, care adaugă că ei erau cu reporterul Benjamin Hall, care a fost rănit. 

Ancheta a fost încredințată jandarmilor din cadrul Oficiului central de luptă contra crimelor contra umanității, genocid  și crime de război (OCLCH).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...