Ucraina: Anchetă pentru crimă de război, în Franța, după moartea unui jurnalist de la Fox News

În Franța, a fost deschisă o anchetă în cazul unei posibile crime de război, după moartea, luni, în Ucraina, a  unui ziarist franco-irlandez, a anunțat parchetul antiterorist (Pnat), cu competențe în materie de crime contra umanității, transmite AFP.

Pnat a indicat că ancheta – posibilă dată fiind naționalitatea franceză a jurnalistului – este deschisă pentru atac intenționat la viața unei persoane protejate de dreptul internațional și atac deliberat contra unei persoane civile care nu participă direct la ostilități.

Pierre Zakrzewsk, cameraman franco-irlandez la Fox News, și Aleksandra Kuvșinova din Ucraina, care îl însoțea, au murit, luni, la Horenka, în nord-vestul capitalei, când mașina lor a fost ținta unor tiruri,  precizează în comunicatul PDG al FoxNews Media, Suzanne Scott, care adaugă că ei erau cu reporterul Benjamin Hall, care a fost rănit. 

Ancheta a fost încredințată jandarmilor din cadrul Oficiului central de luptă contra crimelor contra umanității, genocid  și crime de război (OCLCH).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...