Ucraina avertizează: Se anunță un „masacru sângeros” dacă Rusia va invada

Publicat: 08 dec. 2021, 19:31, de Laura Macovei, în Internațional , ? cititori
Ucraina avertizează: Se anunță un „masacru sângeros” dacă Rusia va invada

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a avertizat că va avea loc un „masacru cu adevărat sângeros” dacă Rusia va invada Ucraina și a avertizat că „și rușii se vor întoarce în sicrie”, pe fondul îngrijorărilor cu privire la mișcările de trupe la granița țării.

Reznikov a făcut un apel către președintele american Joe Biden, care urma să vorbească marți cu Vladimir Putin într-o videoconferință telefonică, să rămână ferm pe poziție împotriva Moscovei.

„Dacă ar fi să-l consiliez pe președintele Biden, mi-ar plăcea să-i transmită mai răspicat lui Putin că nu ar trebui să existe niciun fel de linii roșii trasate de Kremlin. Linia roșie e aici, în Ucraina, iar lumea civilizată ar trebui să reacționeze imediat, fără ezitare”, a declarat Reznikov, potrivit CNN.

Oficialii americani și occidentali și-au exprimat îngrijorarea cu privire la mobilizarea de forțe ruse la granița cu Ucraina, secretarul de stat Antony Blinken afirmând săptămâna trecută că SUA „trebuie să se pregătească pentru toate situațiile”.

Rusia are capabilități de-a lungul graniței cu Ucraina pentru a efectua o invazie rapidă și imediată, inclusiv construirea de linii de aprovizionare, cum ar fi unități medicale și combustibil, care ar putea susține un conflict prelungit, în cazul în care Moscova ar alege să invadeze, au declarat pentru CNN surse avizate.

Reznikov a declarat pentru CNN că Ucraina apreciază că Rusia are în prezent 95.000 de soldați la mică distanță de Ucraina, iar SUA au estimat că rușii ar putea aduna 175.000 de soldați pentru a invada Ucraina.

Deci, avem 250.000 de membri în armata noastră. În plus, avem 400.000 de veterani și 200.000 de rezerviști. 175.000 nu sunt de ajuns pentru a invada Ucraina”, a spus Reznikov.

Ministrul a spus că armata ucraineană a trimis o cerere de ajutor suplimentar pentru echipamente militare aliaților săi, inclusiv sprijin material și pregătire pentru forțele sale aeriene și marine.

Nu avem nevoie de trupe, pentru că nu cred că este corect ca soldați americani să moară în Ucraina. Nu, nu avem nevoie”, a adăugat Reznikov.

Ucraina a avertizat de săptămâni întregi că Rusia încearcă să destabilizeze țara, iar NATO a fost de acord că mișcările Rusiei în apropierea graniței sunt neobișnuite. Puterile occidentale au avertizat Rusia de mai muolte ori cu privire la mișcările agresive manifestate față de Ucraina.