Ucraina: Cel puţin opt morţi după ce o staţie de autobuz din est a fost lovită de artileria rusă

Cel puţin opt persoane au fost ucise, iar alte patru rănite joi după ce tiruri ale artileriei ruse au lovit între altele şi o staţie de autobuz din Toreţk, un orăşel situat în apropiere de linia frontului în regiunea Doneţk (estul Ucrainei) într-o zonă aflată sub controlul Kievului, a anunţat guvernatorul regional ucrainean, citat de EFE şi AFP.

„Conform primelor informaţii de care dispunem, este vorba de un tir de artilerie care a atins o staţie de transport în comun, unde o mulţime de oameni aştepta”, a explicat pe Telegram Pavlo Kirilenko, şeful administraţiei militare (ucrainene) din Doneţk.

Potrivit lui, trei din cei patru răniţi sunt copii.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 11:00, ora locală, iar al patrulea rănit este un preot de la o biserică din apropiere, care a fost avariată şi ea alături de alte clădiri de locuit din apropiere, potrivit Ukrinform.

Autoritatea regională ucraineană din Doneţk raportase anterior opt atacuri în oraşele Bahmut, Marinka şi Şevcenko, în care trei civili au fost ucişi şi alţi cinci răniţi.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ceruse încă de sâmbăta trecută locuitorilor din această regiune să plece cât mai rapid din cauza bombardamentelor forţelor ruse şi a problemelor de alimentare cu apă şi cu agent termic.

„Lansez un apel către toţi locuitorii din regiune: nu fiţi o ţintă pentru ruşi! Evacuaţi fără întârziere!”, a insistat în mesajul său şi guvernatorul Kirilenko.

Bombardamentele ruseşti au vizat joi numeroase alte oraşe şi sate din Ucraina, între care Nikolaev (Mikolaiv) în sudul ţării, unde imobile de locuit au fost avariate în două cartiere, potrivit primarului Oleksandr Senkevici.

La Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, autorităţile locale au raportat atacuri cu rachete ruseşti care au lovit zone industriale. De asemenea au fost semnalate atacuri cu rachete şi la periferia oraşului Zaporojie (sud-est), unde în regiunea omonimă se află centrala nucleară ocupată de trupele ruse.

Două rachete au lovit un bloc de apartamente din Zaporojie, precum şi alte ţinte civile, potrivit unor surse ale primăriei, citate de Ukrinform.

Cea mai mare centrală atomică din Ucraina se găseşte în Enerhodar (regiunea Zaporojie). Din martie aceasta se află sub controlul trupelor ruse, iar Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a semnalat în repetate rânduri că experţii săi nu au primit autorizare din partea autorităţilor ruse pentru a inspecta situl.

Forţele ucrainene încearcă să ţină piept înaintării trupelor ruse în estul ţării şi, de asemenea, în sud, unde desfăşoară acţiuni de contraatac. Zilele trecute, armata ucraineană declarase că a preluat controlul asupra a peste 50 de localităţi care fuseseră anterior controlate de Moscova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole