Ucraina cere Occidentului mai multe sisteme de artilerie de precizie

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a cerut marţi Occidentului să furnizeze un număr mult mai mare de sisteme de artilerie de precizie, afirmând că acestea ar putea “schimba jocul” şi ar putea permite o contraofensivă în faţa soldaţilor ruşi, transmite AFP.

De la mijlocul lunii iunie, SUA au livrat mai multe sisteme de artilerie de precizie Himars, cu o rază de acţiune de 80 de kilometri, şi mai trebuie să livreze şi altele.

“Aceste sisteme ne-au permis să distrugem circa 30 de posturi de comandament şi depozite pentru stocarea de muniţii”, a declarat Reznikov la Atlantic Council.

“Acest lucru a redus semnificativ avansul ruşilor şi a redus enorm intensitatea tirurilor lor de artilerie. Prin urmare, funcţionează. Le suntem recunoscători partenerilor noştri”, a adăugat el, pledând în acelaşi timp pentru a fi trimise mai multe astfel de arme.

“Pentru o contraofensivă eficientă, cred că am avea nevoie de cel puţin 100” de sisteme Himars, a insistat el.

“Acest lucru ar putea schimba jocul pe câmpul de luptă”, a mai spus oficialul ucrainean.

Reznikov a făcut apel de asemenea la livrarea de sisteme cu rază de acţiune mai lungă – între 100 şi 150 de kilometri – pentru a deconecta trupele ruse de dispozitivul lor de sprijin.

Administraţia preşedintelui american Joe Biden a refuzat să furnizeze acest tip de arme, temându-se că Ucraina le-ar putea folosi asupra unor ţinte din interiorul teritoriului rus, cu riscul de a împinge ţările occidentale într-o confruntare directă cu Moscova.

2 COMENTARII

  1. KF51 Panther prezentat la expoziția de apărare Eurosatory în iunie 2022, a fost echipat cu noul RCWS „Natter” (adder) Rheinmetall în varianta 7.62.

    KF51 Panther este echipat cu o turelă pentru doi oameni care este înarmată cu sistemul Rheinmetall Future Gun System (FGS) de 130 mm, constând dintr-un tun cu țeava lină de 130 mm și un sistem complet automat de manipulare a muniției. Încărcătorul automat conține 20 de runde gata. În comparație cu sistemele actuale de 120 mm, FGS oferă o eficiență cu peste cincizeci la sută mai mare la intervale de angajare semnificativ mai lungi. FGS poate trage cartușe cu energie cinetică (KE), precum și muniție programabilă de explozie și cartușe de antrenament corespunzătoare. https://www.armyrecognition.com/weapons_defence_industry_military_technology_uk/discover_technical_features_of_new_german_kf51_panther_mbt_tank_from_rheinmetall.html

  2. Coreea de Sud dezvăluie conceptul de tanc de luptă principal de generație următoare de la Hyundai Rotem
    https://www.armyrecognition.com/defense_news_july_2022_global_security_army_industry/south_korea_unveils_its_next_generation_main_battle_tank_concept_by_hyundai_rotem.html
    NG MBT va fi proiectat pentru a transporta un tun cu țeava netedă de 130 mm. Va avea capacități ascunse datorită integrării tuturor armamentului secundar în interiorul turelei care poate fi ridicată pentru a efectua toate operațiunile de tragere. Al doilea armament include un pistol laser, precum și lansatoare de rachete ghidate antitanc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole