Ucraina: Din cauza pierderilor semnificative, Rusia ar putea folosi vechile bombardiere sovietice

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei are informații că armata rusă intenționează să trimită în luptă vechile bombardiere sovietice Su-24, aflate în prezent în stare de conservare. Motivul ar fi generat din cauza pierderilor mari suferite de aviația rusă, conform agenției de știri Ukrainski Novini.

Informația a fost transmisă de șeful adjunct al Direcției Operaționale Principale a Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, Oleksiy Gromov.

Potrivit acestuia, în ultima săptămână, apărarea aeriană a Forțelor Armate ale Ucrainei a distrus 27 de avioane ale Federației Ruse.

„În legătură cu pierderile semnificative de echipamente de aviație, ocupanții iau în considerare opțiunea de a folosi bombardiere Su-24 vechi”, a spus Gromov.

Conform acestuia, Forțele Armate ale Federației Ruse au retras acest tip de aeronave în perioada 2005-2018.

La jumătatea lunii iunie, Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei au declarat că, datorită eficacității apărării aeriene ucrainene, aviația rusă nu a zburat pe teritoriul controlat de Ucraina de mai mult de două luni.

La începutul lunii august, președintele Volodimir Zelenski i-a cerut comandantului-șef al forțelor armate ale Ucrainei, Valery Zaluzhny, să ia în considerare posibilitatea consolidării apărării aeriene la Harkov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...