Ucraina: Forțele ruse și proruse au intrat în orașul Lisiceansk, anunță separatiștii

Forţele ruse şi proruse au intrat sâmbătă în oraşul Lisiceansk din estul Ucrainei, unde au loc în prezent lupte de stradă, au afirmat separatiştii, transmite AFP.

‘Miliţia populară a Republicii Populare Lugansk şi armata rusă au intrat în oraşul Lisiceank. Anumite întreprinderi din oraş au fost cucerite deja. Acolo se desfăşoară în prezent lupte de stradă’, a scris într-o postare pe Telegram un reprezentant al separatiştilor proruşi, locotenent-colonelul Andrei Marociko.

Forţele ruse şi aliaţii lor separatişti au câştigat teren în ultimele zile în această zonă, care este de mai multe săptămâni teatrul unor puternice confruntări, mai ales de artilerie.

Forţele ucrainene au primit ordin vineri să se retragă din Severodoneţk, etapă crucială pentru Moscova, care vrea să cucerească tot bazinul industrial Donbas, aflat deja parţial sub controlul separatiştilor proruşi din 2014.

Forţele Moscovei au înaintat de asemenea în această săptămână în apropiere de Lisiceank, oraşul geamăn al Severodoneţk, de care este despărţit de râul Doneţk.

Cucerirea acestor două bastioane ar aduce sub controlul Moscovei şi al separatiştilor întreaga regiune Lugansk, unul din cele două teritorii separatiste din estul Ucrainei, şi le-ar permite să înainteze mai facil spre oraşele Sloviansk şi Kramatorsk, spre vest.

1 COMENTARIU

  1. Severodonețk eliberat
    De bază
    25 iunie, ora 20:21

    25 iunie este ziua celei de-a doua eliberări a lui Severodonețk de sub naziști.
    În seara acestei zile, Ministerul rus al Apărării a confirmat oficial stabilirea controlului deplin asupra întregului teritoriu Severodonețk. Toți ostaticii civili de la uzina Azot au fost, de asemenea, eliberați. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a recunoscut și pierderea lui Severodonețk. Mai devreme, Zelensky a spus că soarta Donbassului a fost decisă la Severodonetsk. Soarta Donbasului a fost decisă de trupele sub comanda generalului Surovikin. https://colonelcassad.livejournal.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole