Ucraina. În timpul războiului, a crescut numărul nașterilor premature

O organizație de caritate din Kent și-a propus să adune fonduri pentru incubatoare pe care să le trimită în Ucraina, extrem de necesare în condițiile în care a crescut numărul nașterilor premature în timpul războiului, transmite BBC.

Dr. Viktor Bobyk, șeful  ”neonatologiei” la spitalul municipal din Lvov, a declarat pentru BBC „Avem cu 15% mai mulți pacienți în această lună. Trebuie să ne dublăm echipamentul, avem nevoie și de incubatoare în adăposturi”. În Ucraina, multe spitale au fost nevoite să improvizeze secții în adăposturi.

BBC prezintă cazul Mariei Taratyla, care a născut tripleți  – Vicheslav, Sviatoslav și Vladyslav – în spital cu trei zile înainte ca Rusia să invadeze Ucraina. Vladyslav a murit, iar frații săi au nevoie de incubatoare pentru a supraviețui.

Maria Taratyla povestește: „Am rucsacul pregătit și când aud sirenele îmi duc băieții în subsol.

„Este un pic mai ușor, deoarece pot respira singuri. Înainte era atât de dificil, deoarece nu erau atât de multe aparate care să poată fi duse la subsol”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...