Ucraina înrolează și femeile cu vârste între 18 și 60 de ani

În timp ce în lumea liberă nesfârtecată de război, bărbații și femeile își văd de viață după bunul plac, în Ucraina, peste doar trei zile, începe și mobilizarea femeilor pentru front.

Conform publicaţiei ruse Pravda.ru, general-locotenent Serghei Şaptal din Ucraina a ordonat centrelor de recrutare  a forţelor armate ucrainene ca până la 15 iunie să pregătească lista femeilor pentru înrolate. Toate femeile cu vârste între 18 și 60 de ani trebuie să se prezinte la comandamentele militare pentru înrolare.

E nevoie să treacă sub steaguri și femeile, din cauză că efectivul militar este incomplet. Administraţiile militaro-civile din Dnepropetrovsk, Kiev, Kirovograd, Nikolaev, Odesa şi Harkov sunt obligate să organizeze centre suplimentare de cazare şi instruire militară pentru persoanele mobilizate.

Volodimir Zelenski a precizat că au murit în război, de pe 24 februarie până acum, peste 10.000 de soldați ucraineni și că, în conformitate cu articolul 17 din Constituţie, protejarea suveranităţii Ucrainei este responsabilitatea poporului său. Asta înseamnă că, pe lângă bărbați, în război este nevoie și de femei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole