Ucraina neagă informația că nu mai vrea în NATO. De unde a pornit totul

Ambasada Ucrainei în Marea Britanie a negat informația apărută în presa britanică, potrivit căreia țara e dispusă să renunțe la obiectivul său de a intra în NATO, dacă astfel va fi evitat războiul cu Rusia.

Planurile de a adera la NATO rămân neschimbate. Acest lucru e stipulat clar în Constituția noastră. Atât timp cât Ucraina nu e membru al Alianței, suntem pregătiți să luăm în considerare și alte tipuri de aranjamente, inclusiv bilaterale, pentru a preveni războiul.

După multe interpretări privind discuția dintre ambasadorul ucrainean și jurnalistul BBC, trebuie să clarificăm faptul că nu există nicio schimbare privind planurile noastre de aderare la NATO. Este precizat acest lucru în Constituția noastră. De vreme ce acum nu suntem membri, noi suntem dispuși să luăm în considerare alte aranjamente, inclusiv bilaterale, pentru a preveni războiul”, a insistat Ambasada Ucrainei în Marea Britanie, într-o postare pe Facebook.

Vadim Pristaiko, ambasadorul ucrainean în Marea Britanie, a declarat, la BBC Radio, că Ucraina ar fi dispusă să renunțe la obiectivul de a intra în NATO dacă asta ar preveni războiul cu Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...