Ucraina pregătește „lista albă” a artiștilor ruși ce pot fi difuzați. Condițiile impuse

Ministerul Culturii și Politicii Informaționale pregătește o așa-numită listă „albă” a artiștilor ruși a căror activitate va fi permisă în Ucraina. Acest lucru a fost declarat de ministrul adjunct al Culturii, Taras Shevchenko, conform agenției ucrainene de știri Ukrainski Novini.

Șevcenko a explicat că protecția spațiului informațional din Ucraina este consolidată, cotele pentru muzica ucraineană sunt în creștere și sunt deja stabilite restricții asupra muzicii rusești. Aceasta va putea fi difuzată, în anumite condiții.

„Stabilim „lista albă” a interpreților ruși a căror muzică se va putea difuza în continuare, dacă vor susține Ucraina și au condamnat agresiunea”, a declarat ministrul-adjunct.

Până acum, pe 22 iunie, artistul rus Maksym Galkin (foto) a fost exclus de pe lista persoanelor care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale a Ucrainei.

Pe 26 martie, Cabinetul de Miniștri a propus Consiliului de Securitate Națională și Apărare să impună sancțiuni împotriva a 46 de personalități culturale rusești.

Pe 24 februarie, mai mulți artiști ruși și personalități publice de pe rețelele de socializare au cerut încetarea ostilităților trupelor Federației Ruse împotriva Ucrainei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...