Ucraina pune condiții în eventuala reconciliere cu Rusia

Azi dimineață, consilierul șefului biroului prezidențial ucrainean, Oleksiy Arestovich, a declarat pentru postul de televiziune Canale 24 că Ucraina are câteva condiții, pentru a pune capăt războiului cu Rusia. Ele sunt: capitularea Rusiei, retragerea trupelor acesteia, discuții serioase privind compensarea Ucrainei.

Consilierul a precizat că aceasta este poziția de principiu a Kievului pentru reconcilierea cu Rusia și că, nici nu se pune problema ca Ucraina să renunțe la acele teritorii pe care a reușit să le cucerească Rusia până acum.

„Nu va exista niciun compromis cu Rusia privind ocuparea unei părți a Ucrainei, pentru împăcare. Ocupanții trebuie să părăsească țara noastră complet”, a spus Arestovich. Consilierul a precizat că acestea sunt condițiile impuse nu doar de președintele Volodimir Zelenski, ci de toată conducerea țării. Ceea ce înseamnă că guvernul de la Kiev, susținut de Washington și de Londra, nu prea lasă loc de întors unei împăcări cu Moscova.

Arestovich e ferm când spune că toate teritoriile ocupate până în acest moment, vor trebui abandonate de invadatori: „Nu va exista nicio opțiune care să le permită rușilor să rămână aici. Țările individuale pot încerca să negocieze, din Ucraina vedem clar ce se întâmplă în Europa”.

De asemenea, ministrul de Externe, Dimitro Kuleba, într-un interviu pentru ziarul olandez NRC, a declarat că singura victorie pentru Ucraina va fi „eliberarea teritoriilor ocupate, inclusiv a Crimeei și a regiunii Donbas”. Kuleba a mai precizat că cererile părții ucrainene includ „despăgubiri” din partea Rusiei pentru crimele de război și crimele împotriva umanității ruse, precum și integrarea deplină a Kievului în UE.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole