Ucraina: Rusia a pierdut până acum peste 1.000 de tancuri și 350 de avioane de luptă și elicoptere

Aproximativ 23.800 de militari ruși ar fi fost scoși din luptă (uciși, răniți sau capturați) de la debutul războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, în 24 februarie, potrivit ultimului bilanț publicat luni de către Ministerul Apărării de la Kiev.

Bilanțul publicat de Armata Ucrainei:

 • 800 de soldați
 • 048 tancuri
 • 519 de vehicule blindate de luptă
 • 459 sisteme ale artileriei
 • 152 de sisteme de lansare multiplă de rachete de artilerie MLRS
 • 80 sisteme antiaeriene
 • 194 de avioane
 • 155 de elicoptere
 • 8 vase/bărci/nave
 • 824 de vehicule
 • 271 drone

Armata Ucraineană mai notează că cele două șalupe din clasa Raptor distruse luni dimineața cu o dronă Bayraktar vor fi adăugate în bilanțul de marți.

Cifrele prezentate de Ucraina nu pot fi verificate independent, în condițiile date, și trebuie privite cu un grad de scepticism.

 

2 COMENTARII

 1. Actualizări live Rusia-Ucraina: „explozii puternice” au fost auzite în orașul rus Belgorod.

  Ucraina recâștigă controlul asupra mai multor zone de lângă Harkov
  Forțele ucrainene au desfășurat o ofensivă în regiunea Harkiv a țării, reluând controlul asupra mai multor așezări, a anunțat luni Ministerul Apărării al Ucrainei. Acestea includ așezările Verkhnya Rohanka, Ruska Lozova, Slobidske și Prilesne.

  Personalul Ambasadei SUA sa întors în Ucraina pentru prima oară în câteva luni
  Personalul Ambasadei SUA s-a întors în Ucraina pentru ziua de luni, marcând prima călătorie înapoi în țară din februarie.

  „Ne așteptăm să continuăm să facem excursii de o zi în următoarele săptămâni sau două și sperăm foarte mult că condițiile ne vor permite să ne întoarcem la Kiev până la sfârșitul lunii”, a spus Kristina Kvien, însărcinată cu afaceri a SUA în Ucraina. , a spus într-un comunicat.
  Kvien a spus: „Mesajul către Rusia este: ați eșuat – Ucraina este încă în picioare, guvernul încă funcționează și ne întoarcem mai întâi la Lviv și apoi la Kiev pentru a ajuta guvernul”.
  Kvien a continuat: „Ascultăm profesioniștii în securitate și când ne spun că ne putem întoarce, ne întoarcem. Și, deși suntem dornici să facem acest lucru, vrem de asemenea să ne asigurăm că îi ascultăm pe experți. Deci, faptul că suntem aici în Ucraina înseamnă că oficialii de securitate tocmai au spus că este în regulă și în siguranță să ne întâlnim aici la Lviv și sperăm că vom obține autorizația pentru a ne întoarce la Kiev”.
  -Clark Bentson de la ABC News

 2. Oficialii ruși au declarat duminică că armata lor a lovit 800 de ținte cu rachete și artilerie peste noapte și la începutul zilei, marcând un ritm de luptă intensificat de-a lungul unei linii de front în formă de semilună care se întinde pe 300 de mile de la sud-est la nord-est într-o săptămână a zecea de război.

  Numărul loviturilor nu a putut fi confirmat în mod independent, dar oficialii ucraineni au recunoscut intensificarea bombardamentelor în mai multe zone.

  https://www.latimes.com/world-nation/story/2022-05-01/pelosi-and-other-democratic-lawmakers-meet-with-ukraine-president-in-kyiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...