„Ucraina va reveni la granițele sale din 1991”, afirmă șeful serviciilor secrete militare ucrainene

Rusia încă înaintează în Ucraina. Nu în forță, dar constant. Cele două armate se înfruntă de săptămâni întregi pe viață și pe moarte. Iar la Severdonețk forțele ucrainene care apărau zona și localitatea au primit ordin să se retragă pentru a nu fi încercuite. După alte victorii repurtate, trupele lui Putin marchează drept cucerite și suburbiile Lysychansk din regiunea Lugansk.

ombardamentele continuă în regiunea Herson. Experții americani estimează că ofensiva rusă din Donbas s-ar putea bloca în următoarele săptămâni. Capii lumii, îngrijorați de criza mondială a cerealelor, care se ițește tot mai mult, cer încetarea atacurilor și amenințărilor, și deschiderea de coridoare prin care să se poată transporta grâul și celelalte cereale din silozurile din Ucraina. Deocamdată, cu atâtea lupte, porturile ucrainene de la Marea Neagră rămân blocate.

Despre retragerea de la Severodonețk, șeful serviciilor secrete militare ucrainene, Kyrylo Budanov a declarat în urmă cu puțin timp, într-un interviu pentru ITV News, că a fost „tactică și organizată, comanda noastră a decis să se regrupeze pe noi poziții. Ucraina va reveni la granițele sale din 1991. Nu vor fi alte scenarii și nu ne gândim la altele. Până la sfârșitul anului, luptele active vor scădea practic la zero. Vom recăpăta controlul asupra teritoriilor noastre în viitorul apropiat. Începând din august vor avea loc evenimente care vor arăta lumii că punctul de cotitură începe să aibă loc”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole