Ucraina vrea să ajute Moldova în problema Transnistriei

Ucraina este pregătită să ajute Moldova să scape de ocupanții ruși din Transnistria, susține șeful Direcției Principale de Informații din cadrul Ministerului Apărării, Kirill Budanov.

Conform agenției de presă Ukrainski Novini, Budanov a declarat că Ucraina sprijină pe deplin și poate ajuta statul vecin să se elibereze de invadatorii ruși.

„Susțin dorința Moldovei de a scăpa de forțele de ocupație de pe teritoriul său iar noi, ca stat și ca serviciu special, vom face totul pentru a ajuta statul frățesc să scape de ocupanții de pe pământul său”, a declarat Budanov.

Pe 22 iulie, Republica Moldova nu a permis intrarea în țară a armatei ruse a așa-numitului grup operațional (OGRO), cu sediul în Transnistria.

Pe 26 aprilie, persoane necunoscute au aruncat în aer turnurile de comunicare din Transnistria, prin care se transmiteau posturi de radio ale Federației Ruse.

Pe 24 aprilie, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat că pe teritoriul Transnistriei ocupanții ruși răspândesc zvonuri despre atragerea “republicii” în războiul împotriva Ucrainei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...