Ucraineanca Jamala cântă la finala Selecției Naționale a Eurovision România (VIDEO)

Publicat: 03 mart. 2022, 23:00, de Puterea.ro, în LIFESTYLE , ? cititori
Ucraineanca Jamala cântă la finala Selecției Naționale a Eurovision România (VIDEO)

Interpreta ucraineană Jamala, care a câştigat ediţia din 2016 a Eurovision, este invitat special la finala Selecţiei Naţionale a concursului Eurovision România care va avea loc sâmbătă şi va fi transmisă în direct la TVR.

Potrivit paginii de Facebook Eurovision România, artista, refugiată din infernul dezlănţuit în patria sa, va interpreta piesa „1944″, care a dus Eurovisionul la Kiev. Melodia „1944„, un manifest împotriva crimelor regimului stalinist împotriva tătarilor din Crimeea, a făcut înconjurul lumii din 2016 încoace. Iar astăzi mesajul cântecului este din nou teribil de actual. Jamala s-a inspirat din drama propriei familii: în al Doilea Război Mondial, străbunica ei a fost deportată în Asia Centrală împreună cu cei cinci copii.

Aproape 80 de ani mai târziu, Jamala a ales pribegia: este unul dintre refugiații care refuză războiul. În drumul ei a trecut prin țara noastră, unde va reveni pentru a urca pe scena Eurovision România, potrivit TVR.

Vrea să transmită și astfel un mesaj de pace și unitate în fața celui mai grav conflict european din ultimele opt decenii.