UDMR propune tăierea ajutoarelor sociale pentru deținătorii de mașini de lux, după alegeri

Publicat: 28 mai 2024, 10:46, de Cristina Cohuț, în ACTUALITATE , ? cititori
UDMR propune tăierea ajutoarelor sociale pentru deținătorii de mașini de lux, după alegeri
barna_tanczos

Senatorul UDMR Tanczos Barna a declarat că, după alegeri, se impune o rediscutare a ajutoarelor sociale, întrucât nimeni nu abordează acest subiect în campania electorală. El a subliniat că ajutoarele sunt primite nemeritat de persoane care conduc Mercedesuri, dar stau la coadă pentru aceste ajutoare. Ca exemplu, el a menționat persoanele care se eschivează de la munca în folosul comunității.

”Noi, UDMR-ul, susţinem aplicarea principiului salariului minim european şi în România, trebuie să ajungem la un salariu minim care să facă posibilă creşterea nivelului de trai şi în familiile care nu au salarii foarte mari. În acelaşi timp, cu siguranţă, momentul trebuie bine gândit, bine ales şi discutat cu patronatele, pentru că aceste salarii sunt plătite de agenţii economici şi trebuie să crească odată cu creşterea salariului minim şi eficienţa muncii, astfel încât aceste majorări să nu ducă direct către inflaţie”, a spus senatorul UDMR în emisiunea România Politică de la Prima News.

Tanczos Barna a mai precizat că ”ceea ce nu are curaj Guvernul să facă paşi în acest sens este rediscutarea ajutorului social acolo unde nu îşi are rostul acest ajutor, către persoanele care nu vor să muncească şi încearcă să trăiască din munca altora, prin acest ajutor social”.

”Cred că următorul pas, după alegeri, pentru că nimeni nu face aşa ceva în campanie electorală, este o rediscutare a acelor ajutoare sociale care sunt ridicate, nemeritat, de persoane care merg cu Mercedesul dar stau la coadă la ajutorul social”, a subliniat Tanczos Barna.

Senatorul UDMR a subliniat că acest fenomen este prezent în toate comunitățile din țară. ”Există persoane care nu muncesc nu pentru că nu ar găsi loc de muncă, ci încearcă să trăiască din ajutorul pentru copii şi aşa mai departe”, a completat Tanczos Barna.

El a mai declarat că ”salariul minim trebuie să crească, iar în cazul celor care încearcă să trăiască pe spinarea celor care muncesc, trebuie făcut în aşa fel încât să fie gestionate mult mai raţional aceste ajutoare”.

Senatorul UDMR a dat ca exemplu persoanele care se sustrag de la munca în folosul comunităţii, subliniind că orele de muncă ar trebui să fie cu adevărat prestate, nu doar pontate, pentru a beneficia de ajutorul social.