UE achiziționează alte 150 de milioane de doze de vaccin Moderna, adaptate la noile variante mai contagioase

Comisia Europeană a aprobat modificarea celui de-al doilea contract cu firma farmaceutică Moderna pentru activarea, în numele tuturor statelor membre ale UE, a unei comenzi de150 de milioane de doze suplimentare în 2022.

Contractul revizuit prevede posibilitatea de a achiziționa vaccinuri adaptate la noile variante ale virusului precum și vaccinuri pentru uz pediatric și vaccinuri pentru rapel. Datorită cooperării bine stabilite cu compania, contractul garantează, de asemenea, livrarea în timp util din al treilea trimestru al anului 2021 până la sfârșitul anului 2022 și posibilitatea de a-l adapta la nevoile fiecărui stat membru în funcție de situația lor epidemiologică.

Statele membre au posibilitatea să revândă sau să doneze doze către țările care au nevoie în afara UE sau prin intermediul facilității COVAX, contribuind la un acces global și echitabil la vaccinuri din întreaga lume.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat: „Ne asigurăm 150 de milioane de doze suplimentare de vaccinuri. Și asigurăm un contract pentru flexibilitatea de care avem nevoie pentru a procura o nouă generație de vaccinuri COVID-19 adaptate, care să fie eficiente împotriva variantelor. Acest lucru ne va permite să protejăm cetățenii de noile variante ale virusului. ”

Stella Kyriakides, comisar pentru sănătate și siguranță alimentară, a declarat: „După cum sa convenit cu toți miniștrii sănătății, asigurăm un portofoliu diversificat de viitoare vaccinuri, cu încă un alt vaccin ARNm care și-a dovedit deja valoarea. Trebuie să fim pregătiți pentru orice scenariu și să gândim un pas înainte. Abordarea noastră de portofoliu și-a arătat în mod clar valoarea și vom continua pe această cale, inclusiv analizând alte tehnologii. ”

Contractul cu Moderna se bazează pe portofoliul larg de vaccinuri care va asigura accesul Europei la 4,4 miliarde de doze, după ce s-a dovedit că toate vaccinurile sunt sigure și eficiente.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole