Uniunea Europeană, îngrijorată din cauza creșterii cazurilor de Covid-19 în România

Centrul European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (ECDC) a transmis, joi, că șapte state membre ale Uniunii Europene, printre care și România, înregistrează o creștere a cazurilor de coronavirus care provoacă „o mare îngrijorare” și riscuri crescute de mortalitate.

Este vorba despre România, Bulgaria, Croația, Malta, Republica Cehă, Spania și Ungaria.

Conform ultimului raport de evaluare a riscurilor întocmit de ECDC, acest grup de șapte țări „au un procent mai ridicat de cazuri grave sau de spitalizări”, cu o creștere a mortalității „deja observată” sau care „ar putea suverni oricând”, scrie AFP.

Îngrijorarea specialiștilor privind aceste țări este generată în special de numărul mare de îmbolnăviri în rândul bătrânilor, în timp ce alte state europene înregistrează o creștere de cazuri în rândul tinerilor, care au mai puține riscuri de a suferi complicații.

Chiar şi în rândul majorităţii statelor din această categorie, şi anume Austria, Belgia, Danemarca, Estonia, Franţa, Irlanda, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Regatul Unit, Slovacia, Slovenia şi Suedia, evoluţia din ultimele zile relevă o creştere a numărului cazurilor în rândul vârstnicilor, relevă ECDC.

Sunt considerate a fi într-o situaţie epidemiologică stabilă, cu risc ”redus” pentru populaţia generală şi ”moderat” pentru categoriile de risc Cipru, Grecia, Finlanda, Germania, Italia, Lituania, Polonia şi Norvegia (ţară nemembră a UE).

Directoarea ECDC, Andrea Ammon, a avertizat că ”o mare parte a contaminărilor actuale este cauzată de reuniunile private, de mari mese în familie sau tot felul de întâlniri cu prieteni sau apropiaţi”.

Această evoluţie nefavorabilă a epidemiei poate fi atribuită parţial şi creşterii numărului infectărilor în rândul tinerilor, întrucât unii dintre ei nu respectă măsurile de prevenţie pentru că se consideră ”invulnerabili” şi ”nu sunt preocupaţi că ar putea transmite virusul”, a mai remarcat directoarea ECDC.

În acest moment, România a înregistrat 118.054 cazuri de infectare, dintre care 94.877 de oameni au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.639 de îmbolnăviri și 41 de decese. În prezent, la terapie intensivă sunt internate peste 500 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...