UE se poate confrunta cu un „coșmar al sancțiunilor”

Portalul european Politico avertizează că UE se poate confrunta cu un „coșmar al sancțiunilor” în care poate ajunge să „finanțeze mașinăria de război a Kremlinului” prin achiziții de hidrocarburi din Rusia.

Fiindcă „poziția UE e neclară” în privința limitării veniturilor din hidrocarburi, care asigură peste o treime din bugetul Rusiei. În SUA, cotidianul The Wall Street Journal scrie că „Rusia a preluat inițiativa diplomatică și militară în Europa, iar Vestul e deocamdată neputincios”.

Totuși, Occidentul a reușit să adopte „ceva ce aduce a poziție unită”, în ciuda „grandilocvenței hiperactive de la Paris” și a „pasivității flegmatice de la Berlin”, o realizare pentru care „trebuie recunoscut meritul administrației Biden”. E însă o realizare „defensivă, nu decisivă”, mai comentează Politico.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...