UE: Trebuie îmbunătățită vaccinarea refugiaților din Ucraina contra poliomielitei, rujeolei, Covid-19…

Necesitatea îmbunătățirii vaccinării refugiaților din Ucraina, dintre care aproape jumătate sunt copii, contra unor boli cum sunt poliomielita și rujeola, dar și împotriva Covid-19 a fost discutată de miniștrii europeni ai Sănătății în cadrul unei reuniuni la Bruxelles, transmite AFP.

Andrea Ammon, director al Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), a subliniat că ”este prioritară”  ”acoperirea vaccinală” împotriva celor trei boli.

Potrivit comisarului european al Sănătății, Stella Kyriakides, aproximativ 200.000 de vaccinuri contra difteriei și tetanosului vor fi trimise în Ucraina, iar 700.000 de doze suplimentare sunt destinate refugiaților ucraineni din Cehia, Slovacia și Republica Moldova.

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach,  susține că lacunele în privința vaccinării în rândul celor care vin din Ucraina ”trebuie acoperite”, dar ”acestea îi amenință pe refugiați” și nu populația europeană.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...