UE trebuie să deschidă negocieri de aderare și cu țările din Balcanii de Vest, susține șefa diplomației germane

Balcanii de Vest au nevoie de un mesaj puternic din partea Uniunii Europene, în contextul dezbaterilor din UE cu privire la acordarea unui statut de candidat pentru Ucraina şi Republica Moldova, a anunţat luni şefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock.

Făcând declaraţii la Luxemburg înaintea unei reuniuni a miniştrilor de externe ai ţărilor din UE, Baerbock a spus că blocul comunitar trebuie să deschidă negocieri pentru aderare cu Albania şi Macedonia de Nord şi să le dea Balcanilor de Vest „un semnal clar”.
Potrivit Annalenei Baerbock, un potenţial statut al Ucrainei de ţară candidată la UE va fi un „moment istoric” pentru blocul comunitar şi trebuie să fie clar că Ucraina „aparţine Europei”.

Şefa diplomaţiei germane a mai atenţionat că ar fi „absolut cinic” să se amâne luarea unei decizii cu privire la viitorul Ucrainei şi al Republicii Moldova în cadrul blocului comunitar înainte de summitul de la sfârşitul acestei săptămâni, în cadrul căruia se aşteaptă ca liderii UE să discute acest subiect.

„Suntem acum într-un moment când trebuie să luăm o decizie”, a declarat Baerbock şi a atenţionat că UE „nu trebuie să găsească scuze şi (nu trebuie) să urmeze calea amânării marilor decizii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...