UE va acorda României un ajutor de 33,9 de milioane de euro pentru seceta din 2022

Veste bună. Consiliul Europei a convenit să despăgubească România și Italia pentru dezastrele naturale din 2022, iar Turcia pentru cutremurele din februarie 2023 . Suma totală pentru cele trei va fi de 454,8 milioane euro.

Europa vrea să ajute țările lovite de calamități în 2022 și 2023. 454, 8 milioane de euro vor fi destinate României, Italiei și Turciei. Asistenţa va proveni din bugetul UE pentru 2023. 33,9 milioane euro vor fi acordate pentru România ca urmare a secetei severe şi generalizate, de la finele lunii martie, la jumătatea lunii aprilie şi în lunile iulie-august 2022. 20,9 milioane euro vor constitui asistenţă pentru Italia în urma precipitaţiilor abundente care au dus la inundaţii fluviale şi viituri rapide ce au afectat regiunile centrale ale ţării în septembrie 2022. 400 de milioane de euro reprezintă asistenţă pentru Turcia în urma cutremurelor devastatoare care au afectat sudul ţării în februarie 2023.

UE va transfera bani din rezerva pentru solidaritate şi ajutoare de urgenţă din cadrul bugetului său pentru 2023, către aşa-numita linie bugetară operaţională a Fondului de solidaritate al UE. Fondul de solidaritate al UE este conceput pentru a furniza asistenţă financiară în cazul unei catastrofe majore într-un stat membru sau într-o țară care poartă negocieri de aderare cu UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...