UE va recunoaşte, de vineri, certificatele Covid din Turcia, Ucraina şi Macedonia de Nord

Uniunea Europeană va recunoaşte, începând de vineri, certificatele Covid din Turcia, Ucraina şi Macedonia de Nord, a anunţat Comisia Europeană, potrivit AFP.

Prin această decizie, certificatele din cele trei ţări vor fi conectate la sistemul EU Digital Covid Certificate.

Certificatele UE arată dacă deţinătorul a fost vaccinat cu seruri aprobate de Agenţia Europeană a Medicamentelor, a trecut prin boală ori are un test pentru Covid cu rezultat negativ.

Turcia, Ucraina şi Macedonia de Nord, în schimb, vor accepta certificatele Covid din UE.

„Sunt încântat să văd că lista ţărilor care implementează un sistem bazat pe EU Digital Covid Certificate creşte constant şi stabilim standarde internaţionale”, a spus comisarul Didier Reynders. „Asta va ajuta să înlesnim călătoriile în siguranţă şi dincolo de graniţele Uniunii noastre”.

Cât priveşte vaccinarea, decizia vine cu un avertisment. UE recunoaşte doar patru seruri – Pfizer/ BioNTech, AstraZeneca, Moderna şi Johnson & Johnson. Statele membre pot decide dacă acceptă şi altele.

În portofoliul Ucrainei se regăsesc cele patru, dar şi Sinovac, dezvoltat în China.

Pe lângă Pfizer şi AstraZeneca, Turcia şi Macedonia de Nord administrează Sinovac şi un alt ser chinezesc, de la Sinopharm, precum şi Sputnik V, dezvoltat în Rusia, care nu sunt recunoscute de schema UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...