UE va semna un acord cu Moderna pentru 160 de milioane de doze de vaccin anti-Covid

Comisia Europeană va semna un acord pentru livrarea a 160 de milioane de doze din vaccinul dezvoltat de compania farmaceutică Moderna, a anunțat Ursula von der Leyen.

„Mă bucur să anunţ că vom aproba mâine (miercuri – n.r.) un nou contract pentru a asigura un alt vaccin pentru COVID-19 în portofoliul nostru. Suntem pe cale să formăm unul din portofoliile de vaccinuri împotriva COVID-19 cele mai mari din lume. Acesta le va asigura europenilor acces la vaccinurile cele mai promiţătoare în curs de dezvoltare”, a declarat Ursula von der Leyen într-un briefing de presă, citată de Agerpres.

În urmă cu o săptămână, Moderna a anunțat că analiza inițială arată că vaccinul său anti-COVID este eficient în proporție de 94,5%, fiind al doilea grup farmaceutic care anunţă rezultate pozitive după testele clinice, primul fiind asocierea Pfizer-BioNTech.

Ursula von der Leyen a precizat că odată ce vaccinul candidat al Moderna se dovedește a fi sigur și eficient, fiecare stat membru îl va primi în același timp, în funcție de mărimea populației.

Acesta este al şaselea contract pe care Comisia Europeană, care negociază în numele celor 27 de state membre, îl încheie cu producătorii de vaccinuri.

Înainte de acest contract, Comisia Europeană a semnat cinci contracte pentru precomandarea vaccinurilor candidate: cu grupul suedezo-britanic AstraZeneca şi cel american Johnson&Johnson (până la 400 de milioane de doze fiecare), cu asocierea franco-britanică Sanofi-GSK (până la 300 de milioane de doze), cu cea americano-germană Pfizer-BioNTech (până la 300 de milioane de doze) şi cu laboratorul german CureVac (până la 405 milioane de doze).

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole