UEFA nu respectă politica externă a României

Anul acesta, Naționala României va fi nevoită să dispute partide contra selecționatei Kosovo, în calificările pentru turneul final al Campionatului European de Fotbal EURO 2024.

UEFA obligă practic România să organizeze un eveniment pe teritoriul său pentru selecționata unui stat pe care nu-l recunoaște.

În trecut, UEFA  stabilea ca regulă, la tragerile la sorți pentru grupele unei astfel de competiții ca, tocmai pentru a evita eventuale conflicte politice cu șanse de degenerare, ca Serbia să nu poată fi plasată în aceeași grupă cu Kosovo.

Iată că în cazul României – unul dintre cele două state UE, care nu recunoaște existența Kosovo, alături de Spania – UEFA nu mai ia în considerare eventuale probleme la organizarea unei partide cu Kosovo.

Mai mult, după ultima partidă disputată în compania Serbiei, în grupele Ligii Națiunilor, la București, pe Arena Națională, FRF a fost amendată, iar naționala a fost nevoită să dispute meciuri fără spectatori, după ce suporterii Tricolorilor au scandat pe stadion: “Kosovo e Serbia!”.

UEFA și-a justificat sancțiunile prin interdicția postării sau scandării mesajelor politice la evenimentele desfășurate sub titulatura forului fotbalistic european.

Totuși, având în vedere că nerecunoașterea Kosovo reprezintă poziția oficială asumată a României, nu se poate vorbi despre mesaje politice.

Citește mai departe pe România Liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...