UK: Se caută voluntari care să se îmbolnăvescă de COVID-19

În Regatul Unit al Marii Britanii se caută voluntari care să se îmbolnăvescă de COVID-19. Este primul studiu medical din lume autorizat să expună în mod deliberat participanții la coronavirus.

Studiul Universității Oxford a fost lansat în aprilie anul trecut, la trei luni după ce Marea Britanie a devenit prima țară care a aprobat teste cu oameni, conform Reuters

Prima fază, încă în curs de desfășurare, s-a axat pe aflarea cantității de virus necesare pentru a declanșa o infecție, în timp ce a doua va avea ca scop determinarea răspunsului imunitar necesar pentru a evita o infecție, a precizat marți universitatea într-o declarație.

Cercetătorii sunt pe cale să stabilească cea mai slabă infecție posibilă, care asigură că aproximativ jumătate dintre persoanele expuse fac COVID-19 asimptomatic sau ușor. Ei intenționează apoi să expună voluntarii – toți infectați în mod natural sau vaccinați anterior – la acea doză pentru a determina ce niveluri de anticorpi sau de celule T imune sunt necesare pentru a preveni o infecție.

„Acesta este răspunsul imunitar pe care trebuie să-l inducem apoi cu un nou vaccin”, a declarat Helen McShane, profesor de vaccinologie la Universitatea Oxford și cercetător principal al studiului.

Rezultatele studiului vor contribui la dezvoltarea viitoare a vaccinurilor mult mai rapid și mai eficient, se arată în comunicat.

Imunologii la nivel mondial au căutat să identifice cu precizie reacția imunitară pe care un vaccin trebuie să o producă pentru a proteja împotriva bolii.

Participanții vor trebui să fie sănătoși și să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani. Ei vor fi ținuți în carantină timp de cel puțin 17 zile, iar celor care vor dezvolta simptome li se va administra tratamentul cu anticorpi monoclonali Ronapreve de la Regeneron.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole