Ultimele clipe ale Roxanei Donisan, povestite de tatăl ei. “N-a avut nimeni curajul să sară în apă să o salveze”

Ultimele clipe din viața Roxanei Donisan, românca ucisă de un rechin în Egipt, au fost surprinse de un turist care a reușit să pozeze lupta cu rechinul care i-a curmat viața.

Roxana ajunsese la geamandură, unde apa avea o adâncime de doi metri, când a fost atacată de rechin. N-a avut practic nicio șansă și nimeni nu a avut curaj să sară în apă să o ajute.

„Ea a ajuns până la geamandură. Acolo apa e de maximum 2 metri, unde a înhățat-o rechinul. Sunt poze făcute de un turist de pe vasul care era imediat dincolo de geamandură. El a alertat… Nu avea nimeni curajul să sară în apă să o salveze. (…) Când a venit poliția la ușă să ne ceară date personale și a întrebat dacă locuiește aici, mi-a cerut numărul de telefon, i l-am dat și n-a trecut un sfert de oră și m-a sunat consulul din Egipt, care a spus că e vorba de fata noastră. Prima informație a fost că a reușit să ajungă până la mal, asta înseamnă că nu era distanță mare și confirmă că de pe vas cineva filmase lupta. De la societatea de turism mi-au spus ce mi-a spus și consulul. Azi am făcut toate demersurile pentru certificatul de deces și aducerea ei acasă. Domnul consul mi-a promis că într-o săptămână o aducem”, a povestit tatăl Roxanei, Gheorghe Donisan, pentru Monitorul de Suceava.

Luni, Roxana ar fi trebuit să meargă la serviciu la Administrația Financiară, în locul ei, acum, se află o candelă aprinsă.

„Era foarte fericită că pleacă în această vacanță, abia aștepta să ajungă. Au sunat-o de la agenția de turism că au un loc, era ultimul bilet la avion”, spun colegii.

O călătorie care i-a fost fatală, însă, românca sfârșind tragic, după ce a fost atacată de un rechin Mako. Acum, părinții săi așteaptă să-i fie adus trupul în țară ca să o înmormânteze.

Citește și Povestea Roxanei Donisan, românca omorâtă de un rechin în Egipt. Era mare iubitoare de scufundări

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Un român a murit în urma exploziei de la hidrocentrala din Italia

Un român a murit în urma exploziei de la hidrocentrala din...

Explozia de la hidrocentrala din Italia s-a soldat cu moartea a trei persoane. Printre persoanele decedate se afla și un român în vârstă de...

Primul vaccin anti-cocaină, inventat de cercetătorii brazilieni

Cercetătorii brazilieni speră să ajute persoanele consumatoare de cocaină cu un vaccin, care ar putea să reducă riscul de dependență de acest drog. Vaccinul...