Umbra lui Vâlcov rezistă la vârful Autorității Vamale Române

Publicat: 06 oct. 2022, 09:28, de Cezar Amariei, în ESENȚIAL , ? cititori
Umbra lui Vâlcov rezistă la vârful Autorității Vamale Române

Un apropiat al lui Darius Vâlcov, fost ministru al Finanțelor și consilier al premierului Viorica Dăncilă, a fost reconfirmat într-o funcție de conducere în Autoritatea Vamală Română. Este vorba de o numire pentru jumătate de an pentru un post pe care deja îl ocupa temporar de jumătate de an.

Conform unei decizii a pri ministrului Nicolae Ciucă, din 6 octombrie 2022 inspectorul vamal Costinel Daniel Nache „exercită, cu caracter temporar, funcția publică vacantă din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Autorității Vamale Române pentru o perioadă de 6 luni”.

Nache își reocupă „temporar” postul pe care fusese numit „temporar” la începutul lunii aprilie a acestui an.

Daniel Costinel Nache a fost numit, în 2019, şef al Direcţiei Vămilor, printr-un ordin semnat de către preşedintele ANAF de la acea dată, Mihaela Triculescu. Anterior, a fost auditor în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt iar între 2007 – 2009 – director al Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret (DJST).

Conform jurnaliștilor de la Gazeta Oltului, Nache este cunoscut drept un apropiat al fostului ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov.