Umbra Securității bântuie alegerea noului rector al Universității din București

Începând de miercuri, Universitatea din București va avea un nou rector, pentru că actualul deținător al funcției, Mircea Dumitru – fost ministru al Educației în guvernul Cioloș -, nu a mai dorit să candideze deși, legal, ar mai fi avut dreptul la încă un mandat.

Ca atare, bătălia pentru șefia Universității din București se va da între actualul prorector, Laurențiu Vlad, și șeful Senatului Universității, Marian Preda, fost decan al Facultății de Sociologie și Asistență Socială. Numai că, în ultimele zile, mai mulți profesori ai Universității din București i-au adresat o scrisoare deschisă profesorului universitar Marian Preda, cel care candidează la funcția de rector al instituției, cerându-i să clarifice ce activitate profesională a avut între anii 1981 și 1984, existând suspiciunea că ar fi fost ofițer activ al fostei Securități.

Până acum, profesorul Marian Preda nu a lămurit acest aspect, invocat în scrisoarea deschisă, menținându-se astfel suspiciunea că ar fi avut o legătură cu fosta Securitate. Practic, alegerile de miercuri ar putea fi o rocadă între actualul rector, Mircea Dumitru – deconspirat cu ceva timp în urmă drept colaborator al Securității -, care ar urma să preia șefia Senatului universitar, și Marian Preda, considerat un apropiat al său, cel care este actualul șef al Senatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...