Un aeroport internațional amendează companiile aeriene care transportă pasageri nevaccinați

Aeroportul Internațional Kotoka din capitala țării, Accra, a anunțat compania Ghana Airports că va fi amendată dacă transportă pasageri care nu sunt vaccinați împotriva COVID.

Decizia vine după ce Ministerul Sănătății a cerut, săptămâna trecută, ca toate persoanele care intră în Ghana să fie vaccinate.

Măsurile sunt printre cele mai stricte din Africa, continent care se confruntă cu lipsa vaccinurilor și unde noua variantă Omicron provoacă îngrijorări din cauza vitezei de răspândire.

Înăsprirea restricțiilor din Ghana vine după ce Banca Europeană de Investiții (BEI) a anunțat un împrumut de 75 de milioane de euro pentru a sprijini țara să facă față pandemiei. Este cel mai mare sprijin de acest fel pentru un program COVID-19 din Africa sub-sahariană.

Ghana a făcut pași semnificativi pentru a gestiona impactul COVID și pentru a debloca investițiile pe termen lung”, a spus președintele BEI, Werner Hoyer, într-un comunicat.

Țara vrea să angajeze mai mulți oameni în sistemul sanitar pentru a dubla rata de vaccinare zilnică, la 140.000 de doze. Până acum, doar 5% din cei 30 de milioane de locuitori au fost vaccinați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...