Un american a mâncat jeleuri până a murit

Un muncitor în construcţii din statul american Massachusetts a murit după ce a mâncat zilnic jeleuri cu extract de lemn dulce, titrează BBC. Bărbatul în vârstă de 54 de ani, căruia nu i-a fost făcut public numele, mânca în fiecare zi aproximativ o pungă jumătate de jeleuri din extract de lemn dulce.

Acesta nu a prezentat niciun simptom înainte de a intra brusc în stop cardiac într-un restaurant de tip fast-food. Descriind cazul bărbatului în New England Journal of Medicine, medicii au indicat că de vină pentru moartea bărbatului ar fi acidul glicirizic prezent în lemnul dulce.

„Am înţeles că acest pacient avea o dietă nesănătoasă şi mânca o mulţime de bomboane. Este posibil ca afecţiunea sa să fi fost legată de consumul de bomboane?” s-a întrebat doctorul Elazer R Edelman.

El a explicat că studiile au arătat că acidul glicirizic – ingredientul activ din lemnul dulce – poate provoca „hipertensiune, hipokaliemie, alcaloză metabolică, aritmii fatale şi insuficienţă renală” – toate acestea fiind observate la acest pacient.

Hipokaliemia reprezintă diminuarea cantităţii de potasiu din sângele unei persoane până la un nivel periculos de scăzut.

De asemenea, pacientul schimbase recent tipul de dulciuri pe care le consuma. Cu câteva săptămâni înainte de moartea sa, acesta renunţase la jeleurile cu aromă de fructe de pădure pentru cele cu extract de lemn dulce.

Un alt medic, Andrew L Lundquist, a fost de acord în articol că lemnul dulce a fost de vină pentru moartea bărbatului. „Investigaţiile ulterioare au indicat trecerea recentă la dulciuri pe bază de lemn dulce drept cauza probabilă a hipokaliemiei sale”, a declarat acesta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole