Un antrenor român face performanțe incredibile cu naționala de volei a Sloveniei

Slovenia a reușit să câștige medalia de bronz la volei masculin la Campionatele Europene, condusă de antrenorul român Giani Crețu.

Slovenia, antrenată de românul Giani Crețu, s-a impus sâmbătă seara, la Roma, cu scorul de 3-2, pe seturi 25-22, 25-16, 21-25, 18-25, 15-11 și a câștigat medalia de bronz la Eurovolley 2023.

Giani Crețu, performanță incredibilă! A dus Slovenia pe podium la Eurovolley 2023 și încearcă imposibilul pentru Paris 2024.

Este o nouă performanță de excepție pentru tehnicianul român, care în 2022 a cucerit Liga Campionilor, cu polonezii de la ZAKSA.

Campioana olimpică Franța a fost învinsă o singură dată în grupe, de România (3-1), iar apoi a pierdut în semifinale cu Italia (1-3). La rândul său, Slovenia a fost eliminată în semifinale de Polonia, scor 1-3.

Fostul voleibalist are un CV foarte bogat, cu experiențe la echipe de club din Polonia, Qatar sau Rusia. De asemenea, a fost selecționerul României (2007-2008) și al Estoniei (2014-2019), cu această reprezentativă calificându-se la trei turnee finale ale Campionatului European și câștigând, în două rânduri, Golden League.

De asemenea, cu Slovenia a terminat pe 4 la Mondiale în 2022 și pe 2 acum, la Europene. Obiectivul următor este reprezentat de calificarea la Jocurile Olimpice. La finalul lunii, Slovenia va participa la unul din cele trei turnee de calificare la Paris 2024, tocmai în Japonia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Arafat şi şefii IGSU, cercetaţi penal de procurorii militari pentru vătămare...

Exploziile de la staţia GPL din Crevedia au scos în evidenţă modul defectuos de intervenţie al departamentului condus de Raed Arafat. Evenimentul de la...