Un asteroid se îndreaptă spre Terra. Când este anunțat impactul și cât de periculos poate fi asteroidul

NASA a pornit de la o ipoteză care presupune faptul că spre Pământ se îndreaptă un asteroid și mai sunt șase luni până la impact.

Acest scenariu i-a determinat pe oamenii de știință să calculeze și să inventarieze metode prin care Terra ar putea scăpa de presupusul asteroid. Concluzia a fost că nu ar exista suficient timp la dispoziție.

Astfel, Alexandru Mironov, scriitor de SF și realizator Digi World, a explicat la Digi24, că nu e doar scenariul unui film, ci scenarii pentru zeci de asemenea filme.

S-au scris sute de asemenea cărți în această parte a culturii numită science fiction, care are rolul de a speria, de a propune un fel de reflex spre înainte. Dacă ar fi să ți se întâmple, cum ar trebui tu să reacționezi. Trebuie să vă spun că Organizația Națiunilor Unite este bine pusă la punct în ideea asta, ei sunt un comitet special de apărare împotriva intrușilor din spațiul cosmic –  prietenul nostru Dumitru Dorin Prunariu a fost președintele acestui comitet o perioadă – au prezentat diferitele tehnologii care ar putea fi puse la punct. Ele pot fi: o explozie atomică, o bombă la mare distanță va exploda, dar se va rupe în bucăți asteroidul care vine și nu știm totuși care din bucăți va veni pe Pământ. În plus, radioactivitatea nu știm cât de departe se întinde, dar este una dintre soluții.

A doua soluție este să construim motoare de rachetă instalate pe rachete, care să preîntâmpine, să ajungă înainte obiectului cosmic care vine spre noi și să cârmească, pur și simplu să-l devieze. Acestea sunt principalele metode. Evident că la fiecare ne trezim că suntem cu civilizația nepusă la punct pentru așa ceva.

Vă atrag atenția că sistemul solar e traversat de un obiect solar fuziform care merge cu viteze mult mai mari față decât permit legile fizicii și există bănuiala ca fiind coadă de cometă și îndreptându-se spre soare, la un moment dat a cârmit și atunci s-au ridicat o mulțime de întrebări. Ceea ce vă spun este o observație științifică. Acest obiect solar este printre noi, în sistemul nostru solar de câțiva ani deja, merge cu viteză foarte mare și probabil că va reuși să evite gravitația foarte puternică a Soarelui și să plece mai departe.  Este unul dintre obiectele pe care nu știm cum să-l luăm”, a explicat Alexandru Mironov. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...