Un bărbat a distrus un dig împotriva inundațiilor pentru că era plin de gunoaie, dar s-a ales cu o amendă uriașă

Un bărbat din Sighetu Marmației a distrus 70 de metri dintr-un dig care proteja orașul de inundații. Motivul ar fi fost că ridicătura de pământ de pe malul râului era plină de gunoaie. Refacerea digului înseamnă o factură de 150.000 de lei, pe care ar urma să o achite bărbatul.

Muncitorul a realizat lucrările de terasament de pe strada Crișan din Sighetu Marmației, acolo unde înainte se afla digul de apărare al râului Tisa, construit în anul 1964. A avut sarcina de a curăța și de a nivela terenul. Nu consideră că în urma acestor lucrări ar exista vreun risc.

Autoritățile locale sunt în alertă acum.

„Pe o lungime de aproape 70 de metri liniari au fost executate lucrări neautorizate, care au condus la distrugerea digului de apărare de pe malul stâng al râului Tisa din Sighetul Maramției. Atragem atenția că în cazul unor inundații, astfel de activități ilegale pot genera prin inconștiență pagube semnificative ale obiectivelor socio-economice”, a declarat Anca Bonto, purtator de cuvânt la Apele Române Maramureș.

Părerile locuitorilor din zonă sunt împărțite.

Digul de apărare de pe malul râului Tisa va fi reconstruit de Apele Române, iar vinovatul va suporta, la final, toate cheltuielile. Valorea lucrărilor de refacere a digului sunt estimate în acest moment la 150.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...