Un bărbat de 112 ani a murit de COVID

Este vorba de cel mai vârstnic bărbat din Franţa, Marcel Meys, în vârstă de 112 ani, care a murit de COVID la un spital din Vienne, potrivit AFP.

Locuia încă în casa lui, dar a făcut COVID-19 şi starea lui s-a înrăutăţit, a fost plasat sub oxigen, medicii au făcut tot ce era posibil, dar, ce vreţi, la 112 ani…”, a declarat Nicole Boiron, singura fiică a lui Marcel Meys.

El era internat din data de 2 decembrie. Marcel Meys s-a născut pe 12 iulie 1909 şi continua să locuiască singur în casa lui.

Era fericit, pentru că se afla acasă, avea încă mintea întreagă. Deşi trăia singur, primea ajutor, beneficiind de asistenţă specializată la domiciliu”, a adăugat Nicole Boiron.

Marcel Meys a fost angajat al serviciului local de ambulanţă, a supravieţuit ambelor războaie mondiale şi era văduv din 1998. Avea probleme auditive şi era aproape orb, spune fiica sa.

A devenit cel mai vârstnic bărbat din Franţa pe 5 octombrie, după moartea lui Jules Theobald, un fost docher şi pescar din Martinica, decedat tot la vârsta de 112 ani, în oraşul Fort-de-France.

„Marcel Meys se afla la doar 15 zile înainte de a deveni cel mai vârstnic bărbat din Franţa din toate timpurile. Jules Theobald a murit la 112 ani şi 171 de zile, iar Marcel Meys a trăit 112 ani şi 156 de zile”, a declarat expertul francez.

Potrivit acestui specialist, în Franţa există „un singur bărbat şi 33 de femei” care au peste 110 ani, pragul necesar pentru ca o persoană să fie considerată „supra-centenară”. Patru bărbaţi de 109 ani sunt pe cale să intre în acest cerc restrâns.

După decesul lui Marcel Meys, cel mai vârstnic bărbat din Franţa este, probabil, un locuitor din Nisa, care a împlinit 111 ani pe 6 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...