Unii nu se vaccinează, alții o fac de trei ori! Ce a făcut un bărbat din Botoșani cu serul Pfizer

Publicat: 18 mai 2021, 14:43, de Laura Macovei, în ACTUALITATE , ? cititori
Unii nu se vaccinează, alții o fac de trei ori! Ce a făcut un bărbat din Botoșani cu serul Pfizer
Vaccin Covid-19

Deși unii nu vor să se vaccineze nici măcar cu prima doză, un bărbat din Botoșani s-a vaccinat nu doar o dată, ci de trei ori împotriva Covid-19.

 Bărbatul în vârstă de 49 de ani, originar din Dorohoi, județul Botoșani, este acum anchetat penal.  

 Din primele informații, acesta s-a prezentat la un centru de vaccinare din municipiul Dorohoi şi a cerut să fie vaccinat, nedeclarând că a făcut rapelul. Mai mult decât atât, bărbatul a declarat că vrea să facă și a patra doză. El și-a motivat solicitarea prin faptul că, în urma imunizării, s-ar fi simțit mult mai bine, iar serul i-a îmbunătățit vederea și auzul. 

În acest caz am întocmit dosar penal pentru fals în declaraţii”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliţei, a anunţat declanşarea unei anchete administrative pentru a se stabili condiţiile în care persoana respectivă a reuşit să obţină a treia doză de vaccin.

Fiind foarte aglomerat, probabil nu s-a aşteptat validarea în sistemul informatic şi a intrat în zona de vaccinare, unde a primit doza de vaccin. După ce i-a fost injectată doza, a declarat că a avut rapelul la vaccinul Pfizer în urmă cu o săptămână şi că a primit a treia doză. Între timp, în sistemul informatic au apărut datele şi că într-adevăr a fost vaccinat în urmă cu o săptămână. DSP a demarat o anchetă pentru a stabili exact firul evenimentelor”, a afirmat aceasta, potrivit Realitatea.

După administrarea celei de-a treia doze a vaccinului Pfizer, bărbatul a rămas câteva ore sub supravegherea medicului din centrul de vaccinare, după care a fost transferat la Camera de Primiri Urgenţe (CPU) a Spitalului Municipal Dorohoi.

Potrivit medicilor, acesta nu a prezentat niciun simptom sau o reacţie adversă post-vaccinare. Medicul de la CPU i-a recomandat şi un examen psihiatric. În prezent, bărbatul este monitorizat în continuare de cei de la DSP.